Hoia oma nahka: kui tihti peab žiletitera vahetama? (1)

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasub tähele panna, kas tera on nüri, roostetab või sellele on kogunenud mustust, mida ei saa enam välja loputada.
Tasub tähele panna, kas tera on nüri, roostetab või sellele on kogunenud mustust, mida ei saa enam välja loputada. Foto: JCB Prod / PantherMedia / JCB Prod

Nüri raseerijaga habeme ajamine ei toimi ja see võib nahka kahjustada. Ühe ja sama tera kasutamine liialt pikka aega suurendab põletiku ja täiskasvanuea akne tekkimise ohtu.

Enamik juhiseid soovitab žiletiteru vahetada 2–4 nädala tagant, kuid see sõltub siiski inimesest. Kui üks raseerib kahe nädala jooksul kaks korda, siis teine võib teha seda lausa 14 korda. Kasulikum on jälgida tera seisukorda peale kindlat raseerimiskordade arvu, vahendab portaal Men´s Health

Parim on vahetada tera iga 5–7 kasutuskorra tagant. Lisaks tasub panna tähele, kas žilett on nüri, roostetab või sellele on kogunenud mustust, mida ei saa enam välja loputada. Need kõik märgid viitavad vajadusele uus raseerija käiku lasta.

Üks levinud viga on jätta raseerija niiskesse paika, näiteks dušši alla, mis paneb bakterid kiiremini kasvama ja soodustab nahainfektsioone. Kui oled raseerimise lõpetanud, loputa tera ja jäta see õhu kätte kuivama enne kui selle mõnda kuiva paika asetad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles