Urmas Sule: haiglate liit ei saa riigieelarvet muuta

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sule.
Urmas Sule. Foto: Toomas Huik

Haiglate liidu juht Urmas Sule ütles, et tervishoiutöötajate kutseliidu nõudmised on nii suured, et neid pole võimalik praegu arutusel oleva riigieelarve piires kuidagi täita.


«Kõigile tervishoiuvaldkonnaga seotud inimestele on selge, et töötajate palgatase Eestis võrreldes jõukamate naabermaadega on seadnud meie tervishoiu jätkusuutlikkuse löögi alla, aga meie võimalustel on piirid,» lausus Sule.

Ta lisas, et haiglate liit ei ole kollektiivlepingu läbirääkimistest kordagi keeldunud. Praegu kehtib 2007. aastal sõlmitud kollektiivleping haiglate liidu, õdede liidu, tervishoiualatöötajate ametiühingute liidu ja valitsuse vahel, millele keeldusid alla kirjutamast arstide liit ja keskastme tervishoiutöötajate kutseliit.

Tervishoiutöötajate kutseliit on varem pöördunud samas küsimuses ka tööinspektsiooni poole, kuid pole sealt õigust saanud. Sule sõnul kuulab riiklik lepitaja kindlasti kõik osalised üle ja teeb õiged järeldused. «Kindel on aga, et peame hakkama saama meile eraldatud ressurssidega,» sõnas ta.

«Palk on kõigi Eesti tervishoiutöötajate siin hoidmiseks loomulikult tähtis komponent. Leevendust pakub haigekassa tänavu 30. mail tehtud otsus, mis kaotab 2012. aastast tervishoiuteenuste hindadele 2009. aastal kehtestatud koefitsiendi, võimaldades tervishoiutöötajate kärbitud palka vähehaaval taastada,» selgitas Sule.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles