Lätis jõudis arstide juurde 7-promillise joobega patsient

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol niidab jalust ka keset päist päeva.
Alkohol niidab jalust ka keset päist päeva. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Lõunanaabrite arstide kinnitusel on joomine ületanud Lätis igasuguse piirid, nii näiteks jõudis hiljuti  Läti ühte haiglasse patsient, kelle veres oli 7 promilli alkoholi.

Kui eluohtlikuks peetakse juba neljapromillist joovet, jõudis hiljuti Riias asuvasse Gaiļezersi kliinikusse patsient, kellel oli seitsmepromilline joove, kirjutab mixnews. Läti meedikute sõnul on neil varem olnud juhus ravida 8,89 promillise joobega patsienti, kes õnnestus terveks ravida. Ka on arstidel tulnud aasta jooksul 30 korral alkoholimürgitusega nende juurde jõudnud patsienti jalule aidata.

Mullu tuli Ida-Riia haigla toksikoloogia osakonna töötajatel anda abi 1000-le alkoholimürgituse saanule. Arstide kinnitusel on joomine ületanud Lätis igasuguse piirid.

Tegelik alkoholimürgituse saanute arv märksa suurem, sest haiglasse jäetakse ravile vaid need, kes on jõudnud deliiriumiseisundisse. Teised lähevad pärast väljamagamist ise koju. Ida-Riia haigla arstide hinnangul on iga seitsmes patsient tarvitanud alkoholi ja igas vahetuses tuleb neil tegeleda u 30 purjus inimesega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles