Jesse: alkoholireklaami internetis tuleks reguleerida

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Jesse
Maris Jesse Foto: Peeter Langovits

Tervise Arengu Instituudi (TAI) peadirektor Maris Jesse hinnangul vajavad pikemat läbimõtlemist reklaamid internetis ja sotsiaalmeedias.

Jesse rääkis Vikerraadio saates «Uudis+», et alkoholireklaam mõjutab noorte ja alaealiste alkoholitarbimist, vahendab ERR Uudised. Tema hinnangul ei tutvusta enamik Eestis televisioonis näidatavatest alkoholireklaamidest toodet, vaid pigem elustiili.

Jesse sõnul peaks praegust alkoholireklaami keelamise seaduse eelnõu täiendama interneti ja sotsiaalvõrgustike reklaami reguleerimisega. «Keelata reklaami internetis on keeruline, küll aga saab seda reguleerida,» märkis ta.

Eile läbis riigikogus esimese lugemise Keskerakonna fraktsiooni algatatud seaduseelnõu, mis keelab täielikult alkoholireklaami tele- ja raadiomeedias ning välireklaamina. Peale eelnõu täiendamist läheb see teisele lugemisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles