/nginx/o/2011/03/24/544692t1h8ced.jpg)
Seafilee on täpselt sama väherasvane nagu kanafilee, inimesed lihtsalt ei tea seda, ütles Tallinna tehnikaülikooli toiduainete instituudi emeriitdotsent Tiiu Liebert.
Liebert rääkis ETV saates «Ringvaade», et nõukogude ajal nuumati sigu, kuna kõrgema rasvasisaldusega sealiha eest maksti suuremat kokkuostuhinda ning seetõttu jõudiski poeletile rasvane sealiha, tänapäeval on aga tõuaretus läinud vastupidises suunas, vahendab ERR Uudised.
«Kanafilee on väherasvane, aga seafilee on täpselt sama väherasvane, sama vähe annab energiat, aga inimesed ei tea seda lihtsalt,» märkis Liebert.
Eesti sealiha on toitumisteadlase kinnitusel väga hea kvaliteediga ja seepärast algatas toiduliit kampaania «Sealiha on hea liha».
Kes tahab aga veel väiksema rasvasisaldusega liha, peab Lieberti sõnul lootma tulevikule, kui poes hakatakse müüma katseklaasiliha, mis võib turule jõuda lähema aastakümne jooksul.