Ametlikku järelevalvet iluprotseduuride kvaliteedi üle ei tehta

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meditsiiniseadmete kasutamisel vajavad salongid luba.
Meditsiiniseadmete kasutamisel vajavad salongid luba. Foto: SCANPIX

Septembris Tartus fotonoorendust teinud naine sai ilusa naha asemel oma dekolteepiirkonnale koledad armid. Nüüd selgub, et taolises ohus võivad olla teisedki iluprotseduuride kasutajad, sest ametlikku järelevalvet taoliste teenuste kvaliteedi üle ei tehta.

Terviseamet teatas vastuseks küsimusele, kas keegi jälgib, et kallid kosmeetikaprotseduurid inimeste tervist ei kahjustaks, et juuksuri-, maniküüri-, pediküüri-kosmeetika-, solaariumi- ja saunateenust tuleb osutada tervisekaitsenõuetele vastavates ruumides, kuid amet ei tee järelevalvet ilu- ja isikuteenuste kvaliteedi üle.

«Tegemist on teenuse osutaja ning tarbija vahelise lepinguga, mida reguleerib võlaõigusseadus, mis kuulub tsiviilõiguse valdkonda. Kahjunõuded ja lepingu rikkumisest tulenevad nõuded lahendatakse seega kohtu korras,» märkis amet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles