Uroloog avaldab, mitu korda päevas tualetis käia on tavapärane

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Tualetis toimuv üldiselt sõpradega õhtusöögil peamiseks jututeemaks ei tule, ent ometi on ju huvitav teada, mitu korda päevas on normaalne põit kergendada.

Kuidas saada aru, et käid liiga tihti tualetis? Uroloog dr Adam Ramini sõnul võib tavapärane tualetiskäimise vahemik eri inimeste puhul varieeruda, kuid tüüpiliselt käiakse ööpäevas end kergendamas 6-8 korda, vahendas portaal List.  

«See number võib oluliselt muutuda vastavalt sellele, milline on sinu vedelikutarbimine. Kui oled veejoomist märkimisväärselt suurendanud või vähendanud, kajastub see ka tualetiskäimise kordades,» kirjeldas ta. Kui on pidev vajadus urineerida, samal ajal kui päevane vedelikutarbimine pole enneolematult suur, võib see olla märk üliaktiivse põie sündroomist või muust tervisehädast, mis vajaks perearsti või uroloogiga arutamist.

Ka see, kui urineeritakse väga harva, ei pruugi olla hea märk. «Vahel võib harv urineerimine olla märk probleemist neerudega. Mõneti leian põhjuse ka selles, et paljudel on pikad tööpäevad või väga nõudlik töö iseloom, mis ei võimalda neil minutipealt WC-sse minna ning pissihäda hoitakse pikalt kinni. See pole tark tegu, sest kui hoida sageli ja pikalt urineerimisvajadust tagasi, võivad põielihased välja venida ja nõrgemaks muutuda,» selgitas uroloog dr Barrett Cowan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles