Verekeskus kolib osa varudest Saaremaale

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonorveri.
Doonorveri. Foto: Joakim Klementi / Eesti Meedia/Scanpix

Regionaalhaigla verekeskus viib oma välislao Kuressaare haiglasse, et saare elanike turvalisust suurendada. 

Sellest nädalast asub Kuressaare Haiglas Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse välisladu, kus verekeskus hoiab verevarusid Saaremaa patsientidele. Välislaos on varu kõikide veregruppide doonoriverest ning seda uuendatakse regulaarselt. 

«Verekeskuse välislao loomine Saaremaal suurendab oluliselt kindlustunnet, et vajalikud vereülekanded saavad tehtud viivituseta, ei pea ootama veredooside saabumist mandrilt,» räägib verekeskuse juhataja Riin Kullaste. Samas doonoriveri, mida saarel parasjagu ei vajata, tuuakse Tallinnasse tagasi ning saab üle kantud teistes haiglates.

«Saaremaal on väga aktiivsed veredoonorid ning pea igakuiselt toimuvad verekogumise väljasõidud annavad verekeskuse varudele tublit täiendust. Meil on väga hea meel, et saame omalt poolt midagi vastu anda Saaremaa inimeste turvalisuse suurendamiseks,» llisas Kullaste. 

Kuressaare Haiglas kasutati patsientide raviks mullu üle 1000 veredoosi ning ka sellel aastal on vereülekandeks kasutatud juba üle 500 doosi. 

Sarnane teenus on 2016. aasta sügisest sisse seatud ka naabersaarel Hiiumaal ja on ennast igati õigustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles