Sõritsa: meie tervishoid meelitab ravile naisi välismaalt

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Sõritsa.
Andrei Sõritsa. Foto: Sille Annuk / Postimees

Erakliiniku Elite juhataja, naistearst Andrei Sõritsa hinnangul võib meditsiiniturism Eestisse kindlasti kõne alla tulla, sest ravi kvaliteet on siin hea.
 


«Eestis on viimase kümne aasta jooksul tehtud meditsiini suured investeeringud ning meie meditsiinipersonali tase on väga hea, nii et riikidest väljaspoolt Euroopa Liitu on huvi meile ravile tulla suur,» kõneles Sõritsa Kuku raadios.

Kommenteerides venelannade huvi last Eestis ilmale tuua nentis Sõritsa, et takistuseks on olukord Eesti-Vene piiril. «Piiril ei tee keegi rasedale erandit, ta võib piirijärjekorras oodata kuni 12 tundi, seega plaaniline töö pole võimalik,» rääkis Sõritsa.

Ta lisas, et siiski on tema juurde jõudnud Venemaalt patsiente nii sünnitama kui operatsioonile. «Need on hästikindlustatud inimesed, kes võtavad Tartus korteri või maja ja elavad siin mitu nädalat.»

Sõritsa sõnul on turgu uuritud ka St.Peterburgis, kus raviteenuste hinnad on Eesti omadest mitu korda kõrgemad. «Peterburi erakliinikus maksis sünnitus 3500 eurot. Vajadus on seal suur, hinnad aga väga kõrged.»

Siiski on Sõritsa hinnagul tõenäolisem, et suurem hulk meditsiinituriste saabub meile euroliidu riikidest, mitte Venemaalt. «Need on patsiendid riikidest, kus on pikad ravijärjekorrad, aga vajadus ravi järele samal tasemel ja samadel tingimustel nagu tema kodumaal,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles