Hambaravihüvitise kadumine pani inimesi vanu arveid sisse nõudma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates uuest aastast ei maksta enam inimestele 300-kroonist hambaravihüvitist.
Alates uuest aastast ei maksta enam inimestele 300-kroonist hambaravihüvitist. Foto: Corbis / Scanpix

Haigekassa teatel põhjustas uudis hambaravihüvitise kadumisest tõelise paanika ning murelikud inimesed hakkasid hoogsalt mitme aasta vanuseid raviarveid esitama.

Mõni aeg tagasi oli [haigekassa - toim] klienditeenindusosakonnas täielik paanika, inimesed helistasid kliendiinfosse ja uurisid, mis nüüd saab, kirjeldas haigekassa pressiesindaja Evelin Koppel, mis toimus pärast hambaravihüvitise kaotamise uudise teatavaks saamist.

«Hambaravitšekke esitati rohkem kui töövõimetuslehti,» sõnas ta ja lisas, et palju esitatakse vanu arveid.

Tallinna hambapolikliiniku juhatuse esimehe Anne Männiku sõnul ei saa öelda, et pärast nn hambaraha kadumise teatavaks tegemist oleks tekkinud eriline tung hambaarsti juurde.

Kuna see uudis tuli alles hiljuti ja meie kliinikus on paarinädalased järjekorrad, siis on meil vastuvõtuajad juba täis, selgitas ta.

Küll aga on ka nende kliinikus täheldatud, et inimesed on hakanud agaralt viimast aastat makstavat hambaravi hüvitist välja võtma. «Üpris usinalt küsitakse tšekkide koopiaid ja soovitakse välja võtta, mis veel võimalik on,» sõnas ta.

Maxilla hambakliiniku administraatori sõnul Urmala Grossfeldti sõnul on ka nende kliinik pidanud viimasel ajal väljastama arvukalt vanade, paari aasta taguste arvete koopiaid. Kõige enam on küsitud eelmisel aastal väljastatud raviarvete koopiaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles