Vähihaigeid saarlasi solgutatakse üheainsa süsti saamiseks pealinna

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süst. Foto on illustratiivne.
Süst. Foto on illustratiivne. Illustratsioon: Arne Trautmann/PhanterMedia/Scanpix

Vähiravi saav saarlane peab ette võtma üheksatunnise sõidu pealinna ja tagasi selleks, et saada üks süst, sest seadus ei luba Kuressaare haiglas seda teha.

Saaremaa vähiühingu juhatuse liige Meeli Lauk ütles ajalehele Saarte Hääl, et oleks imeline, kui vähihaige saaks edaspidi osalise ravivõimaluse Kuressaare haiglas. Ta teab väga hästi, mida see haigele tähendaks, kuna on ise vähiravi saanud ja kõik selle läbi elanud.

Näiteks tuleb patsiendil ravi saamiseks sõita Tallinna. Protseduur ise võtab aega vast loetud tunnid, kuid esmalt tuleb sõita pealinna ja sealt ka tagasi. Tihti tekitab saadud ravi patsiendil väga halva enesetunde, mille tõttu on ka liikumine raskendatud. 

«Siis lõpeks see ühe süsti pärast inimese solgutamine ära,» lausus Lauk. Ravi võib kesta ka näiteks kuurina viis päeva järjest, kui patsient saab iga päev ühe süsti. Selge on see, et vahepeal ta enam Saaremaale sõitma ei hakka ja seega tuleb passida pealinnas, selmet saada ravi oma kodukohas.

Loe haigla kommentaari Saarte Häälest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles