Kui mitmeks päevaks jääb kanep pärast tarbimist rinnapiima sisse? (1)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepis sisalduvad narkootilised ühendid võivad tarbimise järgselt sattuda rinnapiima kaudu lapse organismi veel nädala vältel.
Kanepis sisalduvad narkootilised ühendid võivad tarbimise järgselt sattuda rinnapiima kaudu lapse organismi veel nädala vältel. Foto: PantherMedia/Scanpix

Kui imetav ema tarbib kanepit, jõuavad selles sisalduvad ühendid rinnapiima kaudu ka lapse organismi. Teadlased avastasid tarbimise järgselt rinnapiimast narkootilisi elemente veel kuus päeva hiljem.

Marihuaana kuulub kanepitaimede perekonda, ja suitsetamisel või muudmoodi suukaudsel tarbimisel jäi selles sisalduv ühend tetrahüdrokannabinool rinnapiima sisse ligi kuueks päevaks, vahendab CNN vastset uuringut. Mil määral beebide igapäevasesse toitu kanduvad narkootilised mikroelemendid mõjutavad nende tervist, on teadlaste sõnul täpselt teadmata – kanepiühendite sattumine organismi võib kahjustada laste neuroloogilist arengut.

Lastearstide jaoks on oluline omade teavet emade tervist kahjustavate harjumuste mõjust nende lastele, sest üha rohkem rasedaid naisi tarbib kanepit. Eelnevalt avaldatud uuringus selgus, et Kalifornias kasutas 2016. aastal kanepit suisa seitse protsenti rasedatest, kui aastal 2009 oli see suurusjärk neli protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles