Tervisekaitse hoiatab A-viirushepatiidi eest Lätis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süstlad.
Süstlad. Foto: Peeter Langovits.

Tervisekaitseinspektsiooni andmetel ületas A-viirushepatiidi haigusjuhtude arv Lätis möödunud nädala seisuga 3000 piiri, mistõttu peaks sinna sõites olema äärmiselt ettevaatlik.

Lätis on 15. detsembri seisuga registreeritud 3067 A-viirushepatiidi juhtu, millest 1966 on tuvastatud Riias ja 195 Riia rajoonis.

Kuigi haigestumine on koondunud Riiga ja Riia rajooni ning Leedu piiri äärsetesse asulatesse Lõuna-Lätis, siis üksikuid haigusjuhte esineb kõikjal riigis. Haigestumine on suurim 18-29-aastaste elanike hulgas, samuti on palju haigestunuid 15-17- ja ja 30-39-aastaste elanike seas, märgib tervisekaitseinspektsioon.

Epideemia algperioodil domineeris haigestumine süstivate narkomaanide hulgas, samas on saanud kümned inimesed viiruse ka toitlutusasutustest.

Inspektsiooni andmetel on Eestis tänavu 11 kuuga registreeritud 11 A-viirushepatiidi juhtu, kusjuures kaheksal korral haigestus inimene välismaal, sealhulgas kuuel korral Lätis.

Nakatumise vältimiseks soovitab tervisekaitseinspektsioon riskipiirkondadesse sõitjatel vaktsineerida ennast neli nädalat enne reisi algust A-viirushepatiidi vastu ning pöörata erilist tähelepanu hügieeninõuete täitmisele ja tarbitava joogivee ning toidu ohutusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles