Tubakapoliitika karmistamine sai avalöögi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored suitsetajad Tallinna kesklinnas
Noored suitsetajad Tallinna kesklinnas Foto: Karli Saul

Minister Hanno Pevkur kutsus kokku töörühma, kes hakkab tegelema ettepanekutega tubakapoliitika karmistamiseks.

Pevkuri sõnul on töörühma ülesanne üle vaadata riiklik tubakapoliitika vähendamaks tubaka tarvitamist ning teha vajadusel ettepanekuid karmistamaks karistusi eelkõige tubakatoodete alaealistele kättesaadavaks tegemise eest.

«Tubaka tarvitamisega seonduvad haigused on jätkuvalt Eestis väga suure hulga surmade põhjuseks. Kõik peavad mõistma, et suitsetamine võib tappa ja tubakaga võitlemiseks peab koostööd tegema võimalikult laiapõhjaliselt,» märkis minister.

Töörühma kuuluvad teiste seas südamearst Margus Viigimaa, kaupmeeste esindajana Marika Merilai ja ka kooliõpilaste esindajana Karmen Koit õpilasesinduste liidust. Kokku on rühmas 21 liiget ja seda juhib sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Ivi Normet. 

Töörühma ülesanne on kujundada ka Eesti seisukohad tubakatoodete valmistamist, esitlemist ja müüki käsitlevate Euroopa Liidu liikmesriikide õigus- ja haldusnormide ühtlustamise kohta. Töörühm peab esitama «Tubakapoliitika rohelise raamatu» sotsiaalministrile hiljemalt järgmise aasta septembri lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles