Uuest aastast lisandub soodusravimeid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil tabletid.
Pildil tabletid. Foto: Reuters / Scanpix
Sotsiaalministeeriumi teatel lisandub uuest aastast soodusravimite loetellu viis 50-protsendilise, viis 75-protsendilise ja kolm 100-protsendilise soodustusega ravimit.

Täpsemalt täieneb 50-protsendilise soodustusega ravimite loetelu järgmisi toimeaineid sisaldavate ravimitega: depressiooni ja ärevushäirete ravimid paroksetiin ja venlafaksiin, uriinipidamatuse ravim tolterodiin, bakterivastane klaritromütsiin ja kõrgvererõhutõve ravim nebivolool.

75-protsendilise soodustusega ravimite sekka lisanduvad kõrgvererõhutõve ja südame isheemiatõve ravimid amlodipiin ja enalapriil, osteoporoosi ravis kasutatav risedroonhape, haavandtõve ja reflukshaiguse ravim omeprasool ning bronhiaalastma ravim montelukast.

100-protsendilise soodustusega ravimite loetellu lisanduvad rinnavähi ravim anastrosool, aneemiaravim metoksüpolüetüleenglükoolbeetaepoetiin ja Parkinsoni tõve ravis kasutatav pramipeksool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles