Facebook peab imetavate emade pilte ebasündsaks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhtlusportaal Facebook eemaldas osa last imetavate emade pilte, kuna need rikuvad portaali kasutustingimusi.
Suhtlusportaal Facebook eemaldas osa last imetavate emade pilte, kuna need rikuvad portaali kasutustingimusi. Foto: Caro / Scanpix
Kas imetavate emade pildistamine on ebasünnis? Selleteemaline arutelu ja protestid lahvatasid internetiavarustes pärast seda, kui suhtlusportaal Facebook eemaldas oma lehekülgedelt last imetavate emade pildid, mis paljastasid liiga palju rinda.

Facebooki esindaja Barry Schnitt ütles, et enamikku last toitvate emade piltidest, mis ei lähe portaali tingimustega vastuollu, nad ei puutu, kuid osa eemaldatakse, et tagada portaali ja kõigi kasutajate, kaasa arvatud laste turvalisus, vahendas Reuters.

Fotod, kus rind on täiesti paljas ehk näha on nibu, rikuvad portaali kasutustingimusi, sõnas Schnitt. Ta lisas, et kõikidele eemaldatud fotodele juhtisid portaali tähelepanu häiritud kasutajad.

Facebooki tegutsemise peale alustasid kasutajad allkirjade kogumist palvekirjale «Hey Facebook, breastfeeding is not obscene!», milles nõutakse, et portaal lõpetaks imetavate emade piltide ebasündsaks klassifitseerimise ja lubaks neid avaldada. Palvekirjale on toetust avaldanud rohkem kui 80 000 inimest ja kommentaare, mis arutlevad rinnaga toitmise üle avalikes kohtades,  on see kogunud üle 10 000.

Palvekirja algatajate sõnul on osa naisi saanud hoiatuse, et kui nad eemaldatud pildid taas avaldavad, suleb suhtlusportaal nende kontod.

Lisaks palvekirjale korraldasid rahulolematud kasutajad Californias Palo Altos asuva Facebooki peakontori ees väikese meeleavalduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles