Indias tegutseb ülekaaluliste kosjaportaal

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suudlev paarike.
Suudlev paarike. Foto: Caro / Scanpix
Indias tegutsev kohtinguportaal Overweightshaadi.com lubab ülekaaluliste meeste-naiste elu kaaslase otsimisel lihtsamaks teha.

Oktoobris alustanud portaalis on oma profiili tänaseks loonud enam kui 100 inimest. Õnnelikke paare on selle ajaga sündinud kaks, kirjutas Reuters.

Portaali üks asutajatest Aditi Gupta ütles, et ainult sel eesmärgil, et endale kaaslane leida ja abielluda, pole õige kaalust alla võtta. Tema sõnul on tänapäeva Indias levinud arusaam, et kõik peavad olema ülisaledad ehk nii-öelda nullsuuruses. Meedia ja Bollywoodi toel on sale muutunud ilu võrdkujuks. See on Gupta arvates vale ja inimestel tuleks välimuse asemel keksenduda iseloomule ja isikuomadustele.

Erilisi kosjasobitamise portaale on Indias viimastel aastatel sündinud veelgi, näiteks HIV-kandjatele, lahutatutele või isegi neile, kes ei pea lugu vanast kaasavara andmise kombest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles