Tallinna arstid sõidavad viimaks saarele LOR-arsti põuda leevendama

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvaarst. Pilt on illustratiivne.
Kõrvaarst. Pilt on illustratiivne. Foto: Robert Przybysz / PantherMedia / Robert Przybysz

Juulis jäi Kuressaare haigla ilma kõrva-nina-kurguarstist, sest viimased neli aastat seda tööd teinud arst kolis perega mandrile. Saarlased pidid senimaani sõitma arsti juurde mandrile kas Pärnusse või Tallinnasse.

Alates oktoobrist alustab Kuressaare haiglas vastuvõtte kõrva-nina-kurguarst Erik Luht Ida-Tallinna keskhaiglast, kirjutab Meie Maa. Luht on lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna 2013. aastal ning kõrva-nina-kurguhaiguste residentuuri 2016. aastal. Samal aastal alustas ta tööd kõrva-nina-kurguarstina Ida-Tallinna keskhaiglas.

Kuressaare haigla juhi Märt Kõlli sõnul kasutab haigla pärast ukrainlasest arsti Olena Ostaptšuki mandrile minekut niiöelda koalitsiooni. «See tähendab, et erinevad tohtrid teevad kuus keskmiselt kes kolm, kes neli päeva vastuvõtte,» selgitas ta. Lisaks Luhtile on haiglal kokku lepitud ka doktor Oliver Vaidega, kes alustas vastuvõttudega septembris.

«Mõlemad arstid jätkavad oma põhitööd ikkagi mandril. Tegemist on meie partneritega, aga mitte täiskohaga siin töötavate arstidega. Nad lapivad praegust halba olukorda Kuressaare haiglas, et teenus oleks mingil määral kättesaadav,» rõhutas Kõlli.

Loe lugu täismahus ajalehest Meie Maa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles