Lennujaama turvakontrollis pesitseb rohkem pisikuid kui tualetis

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vantaa lennujaamast võeti kümne erineva bakteriaalse viiruse proove.
Vantaa lennujaamast võeti kümne erineva bakteriaalse viiruse proove. Foto: Monkeybusiness Images / PantherMedia / Monkeybusiness Images

Soome lennujaamast võetud proovid näitasid, et enim baktereid peitub kõigi lennujaamade turvakontrollis levinud esemeil.

Helsingi Vantaa lennujaamas leidub erinevatel pindadel kümme erinevat viirust, sealhulgas levinud hingamisteede viirused ja gripp, selgub ajakirjas BMC Infectious Diseases avaldatud raportist, vahendab Men´s Health

Uurijad külastasid lennujaama 2015.-2016. aasta gripihooaja kõrgpunktis ja kogusid bakterinäidiseid peale hommikusi, lõunaseid ja pärastlõunaseid tipptunde. Tuli välja, et plastikkarbid, kuhu tuleb turvakontrollis oma telefon, rahakott, arvuti ja muud isiklikud esemed asetada, sisaldas rohkem pisikuid kui ükski teine lennujaamas kontrollitud ala. Kusjuures võeti näidiseid ka tualetipoti ja lifti nuppudelt ning lennule registreerimise masinatelt.

Kastidest leitud bakterid võivad põhjustada «külmetust», grippi või bronhiiti. Uurijate sõnul on kastidel niivõrd palju pisikuid, sest peaaegu kõik külastajad katsuvad neid ning need on olemas igal lennujaamas üle maailma. Tõenäoliselt ei mõtle turvakontrolli järjekorras ka keegi käte desinfitseerimisele. Haigestumise vähendamiseks on kasulik käsi pesta, olenemata sellest, kus oled.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles