Koerakasvataja Valentina Pikkov vajab viimase õlekõrrena kallist vähiravimit

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentina ja Ülo Pikkov.
Valentina ja Ülo Pikkov. Foto: Erakogu

Sügise hakul on mitu inimest saanud toetuda raskel hetkel vähiravifondile, nende hulgas ka tuntud koerakasvataja ja Eesti kennelliidu juhatuses töötanud Valentina Pikkov (78).

Vähiravifond «Kingitud elu» kutsub sotsiaalmeedias inimesi üles toetama koerakasvataja Valentina Pikkovi vähiravi. 

«See oli just enne jõule, ema tuli järjekordselt tööreisilt, aga kaebas väsimust. Lubas hakata vitamiine sööma, et pime aeg rutem üle elada. Tegelikult ootas ta juba kevadet. Oli meie eest salajas muretsenud ühe kasutatud autohaagise ja käinud autokoolis sellega sõitmist õppimas. Nüüd lõpuks saaks ta minna reisile kohtadesse, kuhu Nõukogude ajal polnud kerge pääseda,» kirjutas fondile Valentina poeg, animafilmide režissöör Ülo Pikkov.

Vitamiinid aga ei võtnud naisel väsimust ära. Arstide poole pöördudes sai ta diagnoosiks viimasesse staadiumi arenenud vähi - maks ja magu olid haigusest ära puretud. Poja sõnul võttis ema seda aga kui teekonna algust - et nüüd algab paranemise poole minemine. Sel teel kujunesid arstid parimateks nõuandjateks, aga seda olid ka sõbrad, kes suutsid sammu pidada.

Diagnoosi saamisest on möödas üle kahe aasta, Valentina on läbinud tohutul hulgal keemiaravi ning pere on üle elanud raskeid päevi. Ülo Pikkovi sõnul oli arstidel üllatav näha, kuidas ema elutahe ja optimism lükkavad elujoont pikemaks. 

«Jäänud on ülikallis ravim. Hille Tänavsuu nimeline fond leidis, et mu ema lugu ei pea lõppema veel siin. On võimalus proovida veel ühte ravi. Kuidas küll saab tänada kõiki neid, kes on teinud selle võimalikuks? Nii suur on meie pere tänutunne. Ainus viis seda lõivu tagasi maksta on ise teistele head teha. Ja seda mitte kunagi unustada, ka väiksestes igapäevastes tegemistes,» kirjutas fondile Ülo Pikkov.

Vähiravifond kutsub inimesi üles annetama, et Valentina ravi toimiks hästi ja naine saaks aega juurde. Pangaülekande saab teha märksõnaga «Valentina raviks»:

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud elu

  • Swedbank: EE212200221059073061
  • SEB pank: EE211010220228917224
  • LHV pank: EE137700771001442514
  • Luminor pank: EE591700017003638161

Rohkem loe annetamisvõimalustest siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles