Naise paistes sõrm osutus eluohtlikuks haiguseks

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paistes sõrm oli tuberkuloosi esimene sümptom.
Paistes sõrm oli tuberkuloosi esimene sümptom. Foto: PantherMedia/Scanpix

Paistetanud väike sõrm ei tundu väga ohtlik terviseprobleem. Californias elava naise jaoks osutus see aga eluohtliku tuberkuloosi haruldaseks ilminguks.

42-aastase naise sõrm oli olnud valulik ja paistes terve nädala, ehkki ta ei olnud seda vigastanud, kui ta pöördus lõpuks haiglasse, kirjutab ajakiri Health. Röntgenpildilt selgus, et sõrmeluuga oli kõik korras ja arstid võtsid koeproovi, avastades mükobakteri, mis põhjustab tuberkuloosi.  

Naisel oli eelnevalt diagnoositud luupus ja selle raviks kasutatud immuunsüsteemi pärssiv ravi tegi ta vastuvõtlikuks sellele eluohtlikule haigusele. Pärast põhjaliku uurimise läbi viimist selgus, et naise abikaasa oli toonud Hiinast kaasa tuberkuloosinakkuse ja selle talle köhides edasi andnud, ehkki ta enda organismis bakter laastustööd veel ei teinud. Tuberkuloos on maailmas üks juhtivaid surma põhjustajaid.

Naist raviti üheksa kuud ja ta sai terveks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles