Eesti Vähiliidu asutaja: halvas tuleb näha võimalikult palju head

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vähiliidu asutaja Väino Rätsep peab tervise üheks alustalaks ka positiivset ellusuhtumist.
Eesti Vähiliidu asutaja Väino Rätsep peab tervise üheks alustalaks ka positiivset ellusuhtumist. Foto: MARINA PUSHKAR / PM/SCANPIX BALTICS

Eile tähistas Eesti Vähiliidu üks asutajatest, kauaaegne kirurg ning onkoloogiaprofessor Väino Rätsep oma 90ndat juubelit.

Oma juubelikõnes tänas meditsiinikorüfee sugulasi, sõpru, tuttavaid ja töökaaslasi jätkuva toetuse eest. «Tänu teile olen ma praegu siin võimeline olema. Soovin teile kõigile jätkuvat edu ja õnne,» sõnas ta külaliste auks pokaali tõstes.

Auväärses vanuses sünnipäevalapse hinnangul on maailm tihti kirju, kuid tuleb olla optimistlik ning püüda halvas näha võimalikult palju head.

Väino Rätsep töötas 1975.–1988. aastal tervishoiuministrina. Neil aastail ehitati paljudesse maakonnakeskustesse uued haiglahooned, arendati välja sanatooriumide võrk ning kujunes välja rahvusvaheliselt arvestatav onkoloogiateenistus. Tema algatusel asutati 1992. aastal mittetulundusühing Eesti Vähiliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles