Mis põhjustab ekseemi kõrvadel ja kuidas sellest lahti saada

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks võimalik ekseemi põhjustaja võib olla ka juuste värvimine.
Üks võimalik ekseemi põhjustaja võib olla ka juuste värvimine. Foto: PantherMedia/Scanpix

Ekseem võib esineda kõikjal kehal, sealhulgas kõrvadel ja nende ümber, põhjustades kuiva, sügelevat, ketendavat nahka. Sümptomid võivad tekkida isegi teatud ilutoodete kasutamise järgselt või ehete kandmisest. Probleem pole ainult kosmeetiline, kõrvaekseem võib põhjustada ka infektsiooni ja kõrvakanali põletikku.

Kõrvaekseem on punetav, sügelev lööve väliskõrva nahal või ka kõrvakanali sees, kirjutab Medical News Today. Seda võib põhjustada kokkupuude teatud ärritajatega, näiteks seepide, lõhnastatud ihuniisutajate, juuksevärvide, parfüümide, metallehetega, näiteks nikliga. Samuti võib seda esile kutsuda kare kangas, näiteks vill, sigaretisuits, stress, kuumus, infektsioonid. Leevendust võivad pakkuda kõrvade igaõhtune pesemine sooja, aga mitte tulise veega, lõhnaainetest prii niisutaja kasutamine kõrvadel pärast pesemist, kõrvarõngaste kandmise vältimine, külmal ajal mütside kandmine, ärritajatest eemale hoidmine.

Põletikuline nahalööve pole nakkav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles