Probiootikumid aitavad hoida tugevat tervist, pakkudes võrratut toidulauda meie soolestikus elavatele headele bakteritele ja toetades organismi tööprotsesse. Need probiootilised söögid võiksid olla igal toidulaual, kirjutab Medical News Today.
Need on parimad haiguste eest kaitsta aitavad probiootilised toidud
Hapukapsas
Rikkalikult sisaldab see veel C- ja K-vitamiine. Selles sisalduv bakter Lactobacillus teeb sellest soolestiku suure sõbra.
Hapendatud köögiviljad
Need pole mitte ainult tervislikud, vaid krõmpsuvad ja maitsvad. Hapendada saab peaaegu kõiki köögivilju. Purki sobib panna kurk, porgand, redis, rohelised herned, lillkapsas, paprika. Tuleks olla aga ettevaatlik, et korraga ei tarbiks neid krõbistades liiga palju soola, mille tagajärjel võib vererõhk tõusta ja vesi kehas peetuda.
Keefir
Probiootiline jook on laialdaselt kättesaadav ja seda võib maitsestada paljude lisanditega ning süüa magustoidu asemel.
Hapendamise teel kergitatud leib
Juuretise abil valminud leivatooted on kõige tervislikumad küpsetised.