Päevatoimetaja:
Marilin Vikat
Saada vihje

Need on parimad haiguste eest kaitsta aitavad probiootilised toidud

Copy
Hapukapsategu. Foto on illustreeriv.
Hapukapsategu. Foto on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Probiootikumid aitavad hoida tugevat tervist, pakkudes võrratut toidulauda meie soolestikus elavatele headele bakteritele ja toetades organismi tööprotsesse. Need probiootilised söögid võiksid olla igal toidulaual, kirjutab Medical News Today.

Hapukapsas

Rikkalikult sisaldab see veel C- ja K-vitamiine. Selles sisalduv bakter Lactobacillus teeb sellest soolestiku suure sõbra.

Hapendatud köögiviljad

Need pole mitte ainult tervislikud, vaid krõmpsuvad ja maitsvad. Hapendada saab peaaegu kõiki köögivilju. Purki sobib panna kurk, porgand, redis, rohelised herned, lillkapsas, paprika. Tuleks olla aga ettevaatlik, et korraga ei tarbiks neid krõbistades liiga palju soola, mille tagajärjel võib vererõhk tõusta ja vesi kehas peetuda.

Keefir

Probiootiline jook on laialdaselt kättesaadav ja seda võib maitsestada paljude lisanditega ning süüa magustoidu asemel.

Hapendamise teel kergitatud leib

Juuretise abil valminud leivatooted on kõige tervislikumad küpsetised.

Tagasi üles