Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Kas mikrolaineahjus söögi soojendamine hävitab toitained?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Soojenda aga, söögis sisalduvast kasulikust sa ilma ei jää.
Soojenda aga, söögis sisalduvast kasulikust sa ilma ei jää. Foto: PantherMedia/Scanpix

Mikrolaineahjud on köökide ühed kasutatavamad seadeldised – kuid kas nendes söögi soojendamine põhjustab toiteväärtuse kadu?

Kõik toidu töötlemise meetodid vähendavad kasulike ainete sisalduse hulka, vahendab CNN professor Scott A. Rankini sõnu. Tüüpiline mikrolaineahjus toidu soojendamine hävitab söögis sisalduvaid tarvilikke toitaineid minimaalselt.

Toidu töötlemisel sõltub väärtuslike ühendite kadu soojendamise ajast ja temperatuurist ja vee hulgast, mida kasutatakse toidu valmistamisel. Mida suuremas hulgas vees toitu valmistad, seda rohkem toitaineid lahustub vette.

Mikrolaineahjus toidu valmistamisel või soojendamisel on probleemiks küll ehk suurem vee kadu toidust, aga toitainesisaldusele see ei mõju.

Tagasi üles