Kõva põnts tervisele: Eestis juhtus mullu 14 tööõnnetust päevas (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Logisev tööohutus võib olla elukestvate tagajärgedega.
Logisev tööohutus võib olla elukestvate tagajärgedega. Foto: PantherMedia/Scanpix

Tööõnnetused võivad tervisele tekitada pöördumatu kahju. Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum kutsub koos Tööinspektsiooniga ettevõtteid tööohutuse teemaga tegelema ja osalema aktsioonis „Panusta ohutusse, kohe!“

Kokku registreeriti 2017. aastal Tööinspektsiooni andmetel 5184 tööõnnetust. Sealjuures selliste õnnetuste osakaal, kus töötaja peab vigastuse tõttu reaalselt töölt eemal olema, näitab kasvutrendi.

«Kõige otsesem kahju töötaja perspektiivist on tõenäoliselt tema kahjustatud tervis, kuid mõju kandub sageli edasi ka kolleegidele - kui on vaja leida asendaja ning lõpuks kogu ettevõttele. Võimalik ületunnitöö suurendab omakorda meeskonna stressi, mis on uute õnnetusjuhtumite riskifaktor. Tegemist on mõnes mõttes nõiaringiga, mida saab muuta eelkõige igapäevase riskide juhtimise abil,» tõdeb MTÜ Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum tegevjuht Kristiina Esop.

Praegu on olemas meetodid, mis võimaldavad prognoosida, kuidas ohutusega tegelemine aitab ettevõtteid võimalikke suuremaid majanduslikke kahjusid vältida. Nii on näiteks analüüsitud, et iga euro, mille ettevõtted investeerivad tööheaolusse ja -ohutusse, toob ettevõttele tagasi keskmiselt umbes 1,3 eurot Eesti andmete põhjal ning rahvusvaheliste uuringute järgi keskmiselt lausa 2,2 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles