Puust ja punaseks: kuidas leida tasuta vastuvõtte pakkuvad erakliinikud?

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik eriarstiabi osutajad üle Eesti.
Kõik eriarstiabi osutajad üle Eesti. Foto: Haigekassa koduleht

Tasuta eriarstiabi osutavad Eestis peamiselt haiglavõrgu arengukava haiglad ehk suurhaiglad, kuid ka mõned erakliinikud, mille leiab haigekassa kodulehelt. 

Ravikindlustatud inimestele tasuta eriarsti visiite saab leida haigekassa lepingupartnerite kaardilt. Samuti on võimalik nõu küsida haigekassa infotelefonilt.  

Erakliinikud on märgitud nimekirjas valikpartneritena. Kaart täieneb kuni novembri alguseni pidevalt uute valikupartneritega, kellega lepingud on sõlmitud ja kelle juurde saab vastuvõtule aega broneerida.

Kaardilt saab leida soovitud eriala ning piirkonna, kus arstiabi osutatakse. Harjumaal pakub hetkel lisaks neljale arengukava haiglale nahaarsti teenuseid ka neli erakliinikut, Jõgevamaal saab nahaarsti juures käia aga vaid ühe erasektori teenusepakkuja juures. Psühhiaatri juurde saab Harjumaal minna lisaks suurematele haiglatele lausa viies erakliinikus.  

Täiendavate eriarstiabi lepingupartnerite leidmiseks viis haigekassa läbi riigihanke, milles oli tavapärasest enam vaidlustusi ja uute vastuvõttude avamine lükkus edasi. Paljude lepingupartnerite juures, kellega lepingud on sõlmitud, ei ole veel vastuvõtud avatud. Täieliku nimekirja eriarstiabi pakkujatest peaks saama novembri alguseks. 

Haigekassa infotelefonilt saab abi tööpäevadel

Klienditelefon +372 669 6630 vastab:   

  • esmaspäeval 8.30–18.00;
  • teisipäeval, kolmapäeval, neljapäeval  8.30–16.30;
  • reedel 8.30–14.00.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles