Perearstid saavad uuringute tegemiseks võimalusi juurde

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vereanalüüsi võtmine.
Vereanalüüsi võtmine. Foto: Raigo Pajula

Järgmise aasta alguses jõustuva määruse muudatusega tõuseb perearstide uuringufondi tase kahe protsendi võrra. See tähendab, et tohtrid saavad edaspidi patsientidele rohkem uuringuid määrata.

«Lisaks tekitatakse juurde uuringufondi kolmas tase, mis on kõige kõrgem ja mida hakkavad saama need perearstid, kes on saavutanud eelmisel aastal perearstide kvaliteedisüsteemis positiivse tulemuse,» ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur.

2012. aastal kehtima hakkavad uuringufondi protsendid on 29 protsenti perearstidele, kes ei ole liitunud kvaliteedisüsteemiga; 34 protsenti neile, kes on liitunud; ja 37 protsenti neile, kes on lisaks liitumisele saavutanud ka hea tulemuse.

«Ühtlasi jõustub selle aasta 1. detsembrist perearstidele üle lepingumahu osutatud teenuse eest tasumine koefitsiendiga 0,3, mis on sarnane haiglavõrgu arengukava haiglatele,» ütles minister Pevkur.

«See aitab vähendada perearstide rahalist riski juhul, kui tellitud uuringute maht siiski ületab uuringufondi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles