Napp pääsemine: mees tõmbas e-sigareti jupi hingetorru

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehel õnnestus imekombel läbi hingetorru kinni jäänud huuliku hingata.
Mehel õnnestus imekombel läbi hingetorru kinni jäänud huuliku hingata. Foto: Monkeybusiness Images / PantherMedia / Monkeybusiness Images

E-sigaretti suitsetanud USA mees oleks äärepealt hinge heitnud, sest tõmbas kogemata pahvimisseadme lahtise osakese hingetorru.

Washingtonist pärit 40-aastane Alan O´Brien hingas sisse e-sigareti plastikust huuliku, mis jäi kinni sügavale mehe hingetorru, vahendab Daily Mail. Õnneks suutis mees hingata läbi huuliku ava, kuid see tegi vilisevat häält ja oleks võinud lõppeda surmavalt, kui torukene oleks kohalt libisenud, rääkisid hiljem arstid.

O´Brien oli õnnetuse hetkel üksi tööl kihlveokontoris, kutsus endale ise kiirabi ning jätkas tööd kuni meedikute saabumiseni. Kiirabi viis O´Brieni kohe intensiivravisse operatsioonile, et plastiktükk eemaldada. O´Brien sõnas hiljem, et tõmbas tõenäoliselt e-sigaretti liiga tugevalt, sest tal oli töö alustamisega kiire. Huulik tuli seadmelt maha ning ta tõmbas selle otse kurku. Mees ei saanud enda sõnul 10-15 sekundit üldse hingata. Seejärel hingamine taastus, kuid ilmnes vilisev hääl ning mees kutsus kiirabi. Aimamata, kui ohtlikus olukorras ta oli, jätkas O´Brien tööd.

Röntgenpildilt oli näha, et huulik oli kinni hingetorus. Mehele tehti bronhoskoopia ning arstid eemaldasid e-sigareti jupi mehe hingetorust kaamera ja pintsettide abil. Täielikult taastunud O´Brien sõnas portaalile naljaga, et ei julge enam riskida ja jääb edaspidi sigarettide juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles