See toidulisand aitab vähendada ärevust

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oomega-3 rasvhappeid saab ka otse purgist.
Oomega-3 rasvhappeid saab ka otse purgist. Foto: PantherMedia/Scanpix

Põhjalikust teadusallikate analüüsist selgus, et oomega-3 rasvhapped leevendavad osadel inimestel ärevuse sümptomeid.

Ärevus on üks sagedasemaid vaimse tervise probleeme, kirjutab Medical News Today. Ehkki mõõdukas ärevus hoiab meid eemale ohtudest, võib üleliigne ärevus muutuda takistuseks elu nautimisel ja panustada ka muude haiguste tekkesse. Ärevus kaasneb tihti depressiooniga. Serotoniini tagasihaarde inhibiitorid on ravimid, mis leevendavad ärevust, aga nende tõttu võib tulla pistmist ebameeldivate kõrvalmõjudega nagu uimasus ja iiveldus. Looduslikud vahendid ärevuse leevendamiseks oleksid abiks miljonitele inimestele.

Teadlased analüüsisid läbi palju teadusuuringuid ja avastasid, et kalaõli ja selles sisalduvad oomega-3 rasvhapped, mida võib tarbida ka toidulisanditena, pakuvad paljudele ärevatele meeltele leevendust. Samuti on leidnud kinnitust nende positiivne mõju meeleoluhäirete korral.

Enamikus uuringutest ilmnes oomega-3 rasvhapete ärevust vähendav mõju. Eriti selgelt tuli efekt välja kliinilise diagnoosi saanud inimeste hulgas. Samuti aitavad oomega-3 rasvhapped vältida keha põletikulisi protsesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles