Eestis diagnoositi hooaja esimene gripijuhtum

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp. Pilt on illustratiivne.
Gripp. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haigestumine ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse püsib veel madalal tasemel, ent Eesti haiglad andsid terviseametile teada ka selle hooaja esimesest gripijuhust.

Gripihooaja teisel nädalal (8.–14. oktoober) pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise tõttu arstide poole 2970 inimest, neist üle 45 protsendi olid lapsed, teatas terviseamet.

Haigestunute üldarv on eelmise hooaja sama ajaga võrreldes mõnevõrra madalam. 60 protsenti haigestumistest olid seotud rinoviirustega. Gripitaolisi haigestumisi registreeriti möödunud nädalal 109 korral, kuid gripiviiruse levikut elanikkonna seas ei täheldata. Laboratoorselt kinnitati üks A-gripiviirus.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal kõigis Euroopa riikides. Püsivat gripiviiruse levikut ei täheldata veel kuskil, registreeritakse vaid  üksikuid gripiviirusega seotud haigusjuhte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles