Läänemaal on tänavu suitsetamisega vahele jäänud 258 õpilast

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored suitsetajad Tallinna kesklinnas.
Noored suitsetajad Tallinna kesklinnas. Foto: Karli Saul

Läänemaal on tänavu ligi 11 kuuga politseile suitsetamisega vahele jäänud 258 õpilast, kogu Eestis on see number aga ligi 6000.

Eesti koolides algas kümnendat aastat korraldatav võistlus «Suitsuprii klass», milles osaleb üle 12 000 õpilase 761st koolist, võistlus propageerib tervislikku eluviisi sel moel, et ergutab õpilasi auhinna nimel suitsetamisest hoiduma, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Üllataval kombel on suur osa tabatud patustajaist gümnaasiumiealistest nooremad, Haapsalu politseijaoskonna menetlus-ennetusteenistuse ülemkonstaabel Anneli Katkosilt selgitas, et 11-13-aastased õpilased ei oska veel vahelejäämise ohtu hinnata ja suitsetavad koolide lähedal.

«Suitsuprii klassi» võistluses osalevad õpilased on oma allkirjaga lubanud jääda kogu võistluse perioodil oktoobrist aprillini tubakavabaks; kui mõni õpilane hakkab võistluse jooksul suitsetama või ei suuda loobuda, siis klass langeb võistlusest välja.

Võistlusel osalevatel klassidel on ka stiimul end tubakast puhtana hoida, klasside vahel loositakse välja 15 preemiat suurusega 320 eurot, mis on mõeldud matka, ekskursiooni või muu ettevõtmise korraldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles