Kumb kubiseb rohkem bakteritest ja viirustest: prill-laud või su mobiil?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kasutuses oleval mobiiltelefonil on baktereid 10 korda rohkem kui prill-laual. Seadeldised võivad olla kaetud ka tõsiseid haigusi tekitavate viirustega, mille võid pahaaimamatult külge saada. Kuidas vältida nakatumist oma mobiilist?

Väga vähesed inimesed puhastavad oma mobiili, ent seda peaks seal pesitsevate mikroobide hävitamiseks aeg-ajalt tegema, eriti haigushooajal, manitsetakse ajakirjas Health.

Üks võimalus on puhastada argiselt oma mobiili mikrofiibrist rätikuga. Teiseks võid tõhusalt eemaldada bakterid haavade puhastamiseks mõeldud desinfitseeriva alkoholiga, mida võid lahjendada veega. Niisuta selle seguga lappi, mida kasutad mobiili puhastamiseks. Võid puhastamiseks kasutada ka alkoholi sisaldavat käte desinfitseerijat.

Võid kasutada ka poes müügil olevaid desinfitseerivaid lappe, mis võivad olla ka parim variant nii mobiili kui arvutiklaviatuuri puhastamiseks. UV-valgus tabap samuti tõhusalt baktereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles