Seisund, mis võib vererõhuhaiguste ravi segada

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vererõhuhaigustega tuleb suu tervisele erilist tähelepanu pöörata.
Vererõhuhaigustega tuleb suu tervisele erilist tähelepanu pöörata. Foto: Andriy Popov/Panthermedia

Kõrge vererõhuga peaks rohkem pöörama tähelepanu hammaste ja suu korras hoidmisele. 

Uurijad vaatasid rohkem kui 3600 vererõhuhaige meditsiiniandmeid ja hambaravikaarte ning leidsid, et igemehaigus võib vererõhu kontrollimist segada, vahendab News Max

Võrreldes hea suutervisega inimestega, toimisid igemehaigusega inimestel vererõhuravimid väiksema tõenäosusega. Samuti oli neil 20 protsenti ebatõenäolisem saavutada tervislikke vererõhu väärtuseid.

Uuringu autor, Itaalia L´Aquila ülikooli teadlane Davide Pietropaoli sõnas, et hambaarstidel tuleks samuti meeles pidada, et suu tervis on seotud üleüldise tervisega. Kuigi uuring leidis kahe haiguse vahel vaid seose, siis soovitavad uurijad igemehaigustega inimestele rangemat vererõhu kontrolli ning need, kel on hüpertensioon, saavad kasu regulaarsest suuhooldusest. Pietropaoli ütles, et kõrge vererõhuga patsientidele on suutervise hoidmine ja kontroll sama tähtis kui teised elustiilifaktorid, mis haigust mõjutavad, näiteks madala soolasisaldusega toit, regulaarne treening ja normaalkaalu hoidmine.

Uuring avaldati eile ajakirjas Hypertension.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles