Värske teadusuuring üritas vastata küsimusele, mille üle teadlased ja paljud teisedki tarbimisühiskonna liikmed on pead murdnud aastaid: kas orgaaniline toit hoiab inimese suurema tõenäosusega vähivaba?
Kas orgaanilise toidu söömine vähendab vähki haigestumise riski?
Kunagi oli orgaaniline toit nišitoode, ent on nüüd vabalt saadaval kõikides kauplustes. Paljud tarbijad arvavad, et selle tarbimisega kaasneb tervisehüvesid rohkem kui tavalist ja tihti ka palju odavamat toitu süües, kirjutab Medical News Today.
Teatud pestitsiidid, mida tavatoit tihtilugu sisaldab, on tõenäoliselt kantserogeensed, kui neid tarbida suuremas koguses. Nende väikeste koguste pika aja jooksul kumuleeruvat toimet pole aga veel kindlaks tehtud.
Sel nädalal avaldatud uurimuse tulemused viitavad, et sagedasem orgaanilise toidu tarbimine langetab vähi tekkimise riski. 69 000 inimese eluviise ja haiguslugusid uurides selgus, et kõige enam orgaanilisi tooteid söövad inimesed said 25 protsenti vähem vähidiagnoose, võrreldes kõige madalamas koguses orgaanilist toitu tarbivate inimestega.
Eriti langetas orgaanilise toidu pidev tarbimine postmenstruaalse rinnavähi tekkimise tõenäosust.