Kliinikum: kiiritusravi kättesaadavus seisab haigekassa taga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiritusravi
Kiiritusravi Foto: Liis Treimann

Kiiritusravi praegune ajaline kättesaadavus vajab parandamist, kuid selleks ei ole tarvis luua uut kiiritusravikeskust, vaid parandada olemasolevate rahastamist, leiab Tartu ülikooli kliinikum.

Haiglavõrgu arengukava haiglate strateegiliste investeeringutega on loodud  kaasaegsed kiiritusravi keskused Põhja-Eesti regionaalhaiglas ja Tartu ülikooli kliinikumis, kuid kumbki keskus ei tööta praegu kaugeltki maksimaalsel võimsusel.

Kliinikumi hinnangul on vajalik nii aparatuuri kui ka patsientide ravijärgse majutuse parandamine, mis omakorda peab olema tagatud piisava lepingumahuga haigekassa poolt, kirjutas kliinikumi juhatuse esimees Priit Eelmäe.

Näiteks keskustest kaugemal elavatele kiiritusravi patsientidele tuleks kompenseerida majutusvõimalus haiglaväliselt või transporditeenus, kuid need taotlused on lükatud tagasi kui mittetervishoiuteenused, märkis Eelmäe.

Kiiritusravi võimaluste edasine laiendamine on olnud piiratud eelkõige haigekassa lepingumahtude tõttu. Kuivõrd ravi rahastuse ressursid ei sõltu niivõrd haiglatest, siis tuleb kaaluda riiklike ressursside efektiivset kasutamist kiiritusravi korraldamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles