Apteekides on vaktsineeritud juba 5000 inimest

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripiviirustesse haigestumist aitab vältida õigeaegne vaktsineerimine.
Gripiviirustesse haigestumist aitab vältida õigeaegne vaktsineerimine. Foto: Christian Ohde

Eesti Apteekide Ühenduse katseprojektis osalevates apteekides on kahe nädala jooksul gripi vastu vaktsineeritud rekordiliselt 5000 inimest.

«Apteekides vaktsineerimise vastu on inimestel kõrgendatud huvi, mis ületas positiivselt ka meie esialgseid ootuseid ja prognoose. Seetõttu peatati üksikutes apteekides mõneks päevaks vaktsineerimine. Tänaseks on see aga lahendatud ning neljavalentne vaktsiin on igal pool taas saadaval, osas apteekides jätkuvalt ka kolmevalentne,» tõdes Eesti Apteekide Ühenduse juhatuse liige Kristiina Sepp.

Tema sõnul aitab vaktsineerimise võimaluste laiendamine ennetada ja vähendada gripiviirusesse haigestumist ja gripisurmasid ning tõsta elanikkonna teadlikkust vaktsineerimise olulisusest.

«Meil on äärmiselt hea meel tõdeda, et Eesti inimestel on erakordselt suur huvi apteekides vaktsineerimise vastu ning saame aidata kaasa elanikkonna vaktsineerituse taseme tõstmisele,» lisas Sepp.

Apteegid asuvad mugavates ja lihtsasti ligipääsetavates kohtades ning on pika lahtiolekuajaga, mis loob inimestele hea võimaluse vaktsineerimas käia ka pärast tööpäeva. Apteekides viivad vaktsineerimist läbi tervishoiuteenuse osutajad.

Eelmisel gripihooajal haigestus viirusesse tuhandeid ning suri ligi sada inimest. Eesti elanikkonnast on gripi vastu vaktsineeritud vaid neli protsenti, mis on Euroopa madalaim näitaja. Kristiina Sepa hinnangul oli see kurb statistika ajendiks ka katseprojekti käivitamisele.

Katseprojekt «Gripiviiruse vastu vaktsineerimine apteegis 2018/2019 hooajal» kestab 10. oktoobrist 10. novembrini valitud apteekides üle Eesti. Vaktsineerida saab Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Kuressaares kokku 15 apteegis. Kaasatud on kõik suuremad apteegiketid ehk Apotheka, Benu, Südameapteek ja Euroapteek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles