Kaine septembri kampaaniaga liitus tänavu rekordarv osalejaid

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse kampaania koondpealkiri on «Septembris eijooks» ning selle keskne persoon on armastatud ja nooruslik näitleja Luule Komissarov.
Tänavuse kampaania koondpealkiri on «Septembris eijooks» ning selle keskne persoon on armastatud ja nooruslik näitleja Luule Komissarov. Foto: Tervise arengu instituut

Tervise Arengu Instituudi (TAI) kampaaniaga «Septembris ei joo» liitus tänavu ligi 27 600 inimest, mis on kõigi aegade suurim osavõtjate arv, selgus järeluuringust. Eelmisel aastal oli osalejaid üle 20 000.

TAI pani seni rahvaliikumisena toiminud algatusele õla alla teist aastat järjest, aidates seda sotsiaalkampaania vormis rohkemate inimesteni viia.

«Paljud inimesed said seeläbi proovida, kui lihtne või keeruline on olla ilma alkoholi tarvitamata ja tunda, kuidas see mõjutab nende tervist ja maailmapilti,» ütles TAI terviseriskide ennetamise keskuse juhataja Anneli Sammel.

Kampaania raames kehastus armastatud näitleja Luule Komissarov personaaltreeneriks, kes liitunutele iga päev motiveerivaid nippe jagas. Sammel avaldas lootust, et nii mõnigi inimene sai innustust alkoholivaba perioodi pikendamiseks või selle uuesti proovimiseks. Kampaania toetas vähema alkoholiga elustiili ja inimesi, kes on otsustanud sellise valiku teha.

Oma alkoholitarvitamise hindamiseks on igaühel võimalik teha AUDIT-test. Testi on välja töötanud maailma terviseorganisatsioon (WHO).

WHO hinnangul on kuus liitrit aastas elaniku kohta piir, millest alates tekivad olulised kahjud rahva tervisele. Eestis on alkoholi tarvitamine praegu veel oluliselt kõrgem: Eesti Konjunktuuriinstituudi andmetel tarvitati 2017. aastal Eestis 8,6 liitrit absoluutset alkoholi iga elaniku kohta.

Kampaaniat «Septembris ei joo» rahastatakse Euroopa sotsiaalfondi vahenditest programmi «Kainem ja tervem Eesti» raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles