Eestis diagnoositi veel üks A-gripiviiruse juhtum

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp, haigus, ravimid.
Gripp, haigus, ravimid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi gripp alles kogub hoogu, on Eestis registreeritud sel hooajal juba paar gripijuhtumit ning sama tendents kehtib mujal Euroopas.

Eelmisel nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 2899 inimest, neist pooled olid lapsed, teatas terviseamet. Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 220,3. Vanusrühmade järgi haigestusid enim kuni viieaastased lapsed.

Grippi ja gripilaadsete haiguste haigestumuse intensiivsust hinnatakse praegu madalaks, gripiviiruse levikut ei täheldata, registreeritakse üksikuid gripiviirusega seotud haigusjuhte. Haigestumine püsib stabiilsena.

Sel nädalal kinnitati üks A-gripiviirus, kuid peamiselt olid haigestumised seotud rino- ja paragripiviirustega.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal Euroopa regiooni kõikides riikides. Püsivat gripiviiruse levikut veel ei täheldata, üksikud gripiviirusega seotud haigusjuhud registreeritakse peaaegu kõikidest riikidest, ka Eestis.

Terviseamet paneb südamele, et praegu on viimane aeg end gripi vastu vaktsineerida. Eriti tõsiselt peaks vaktsineerimisele mõtlema vanemaealised inimesed ja need, kes puutuvad igapäevaselt kokku eakatega või põevad ise kroonilisi haigusi. Vaktsineerimise kohta saad parimat nõu oma perearstilt või vaktsineerimiskabinettidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles