Kahes uues teadusuuringus on jõutud järeldusele, et igapäevane pähklite tarbimine parandab metabolismi ja aitab hoida kehakaalu kontrolli all.
Selle toidu argine söömine aitab hoiduda kehakaalu tõusust
Pähklite krõbistamisest tõuseb kasu südame-veresoonkonna tervisele, samuti mälule ja potentsiaalselt isegi viljakusele, vahendab Medical News Today. Pähklid sisaldavad tervislikke rasvhappeid, kiudaineid, valku ja teisi olulisi ühendeid.
Harvardi Ülikoolis uuriti pähklite söömise pikaajalist mõju kaalule. Teadlased avastasid, et kui asendada argiselt 28grammi madala toiteväärtusega sööki pähklite vastu, siis aitab see hoiduda kaalutõusust ja ülekaalulisusest. Täiskasvanuikka jõudes võtavad inimesed juurde ligi pool kilo iga lisanduva aastaga ja kui toitumist teadlikult ei jälgi, siis aastakümnetega võibki kuhjuda ülekaal. Kui asendada argiselt üks osa tarbitavast punasest või töödeldud lihast, friikartulitest või magusatest suupistetest pähklitega, aitab see kaalutõusule piduri tõmmata.
Teine uuring vaatles, kuidas mõjutavad brasiilia pähklid täiskõhutunnet, veresuhkru- ja insuliinitaset. Üks osa katseisikutest lisas menüüsse 36 grammi soolakringlikesi ja teine osa nendest tarbis 20 grammi brasiilia pähkleid – mõlemad sisaldasid sama palju kaloreid ja soola. Brasiilia pähklid tagasid täiskõhutunde pikemaks ega põhjustanud äkilist veresuhkru ja insuliinitaseme tõusu, mis ajendab kaalutõusu ja mille tagajärjeks võib lõpuks olla ka diabeet.