Geeniteadlane selgitab, millist abi saab geenivaramu pakkuda rahva tervise parandamiseks

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees tegi otseülekande Tartus toimuvalt Vaba akadeemia loengult, kus geeniteadlane Andres Metspalu rääkis, millist kasu toob geenivaramu rahva tervise parandamisel tulevikus.

Geenivaramu direktor Andres Metspalu kirjeldas loengus «Geenivaramust personaalse meditsiinini ja edasi», milline on Eesti olukord personaalse meditsiini alal võrreldes teiste riikidega ning milliseid samme on riik astunud selleks, et personaalne meditsiin saaks tavapäraseks tervishoiuteenuse osaks. Metspalu tõi loengu käigus reaalseid näiteid sellest, millist tagasisidet on tänapäeval võimalik geenivaramust saada, rõhutades samas, et geenivaramus tehtav on siiski veel teadus.

SA Academia Artium Liberalium ehk Vaba akadeemia on selle aasta algul asutatud ühendus, mis koondab eesti haritlasi: teadlasi, mõtlejaid, intellektuaale ja õppijaid. Akadeemia eesmärgiks on luua tingimused renessansitüüpi haritlasringi tekkimiseks ja kujunemiseks kooskõlas vabade kunstide kontseptsiooniga. Akadeemia asutajateks on Marju Lepajõe, Mihhail Lotman, Ülar Ploom, Hardo Pajula ja Maria-Kristiina Lotman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles