19-aastane suri, kui üritas end deodorandist pilve tõmmata

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: PantherMedia/Scanpix

Deodorandile elu kaotanud noormees pistis juba varem rinda psühhootiliste episoodidega, oli viibinud kanepi ja ketamiini kuritarvitamise tõttu raviasutuses ning ta võttis vaimsete häirete raviks antipsühhootikume.

Noorsand tõmbas käterätiku üle pea, et selle alla pihustatav deodorant ei saaks laiali lenduda ja põhjustaks sisse hingamisel talle kaifi, vahendab CNN. Seejärel muutus ta hüperaktiivseks, hüpeldes üles ja alla, kuni äkitsi peatus ta süda ja ta kukkus kokku. Madalmaades elanud noormees toimetati haiglasse ja viidi kliiniliselt esile kutsutud koomasse, kui teda ei õnnestunud elustada. Noormehe ajus ei säilinud aga piisavalt eluks vajalikku aktiivsust ja üheksa päeva pärast haiglasse toomist lõpetati ta kunstlik elus hoidmine ning ta suri.

Seletusi, miks noormehe süda seiskus, on mitmeid. Sisse hingatav võis muuta noormehe südame ülitundlikuks, põhjustades ülemäärast stressi, tipnedes südame seiskumisega. Samuti vähendavad sisse hingatavad kemikaalid südamelihase jõudlust, nii et see ei suuda korralikult verd pumbata. Kolmandaks võimaluseks on, et sisse hingatav põhjustas südamesse viivate veresoonte ebanormaalseid kokkutõmbeid.

Kemikaalide sisse hingamine on ülimalt ohtlik - USAs kaotab selle tõttu igal aastal elu sadakond inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles