Fond kutsub üles: tee heategevuslik jõulukink abivajavate laste toetuseks

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukink.
Jõulukink. Foto: Pexels / CC0 Licence

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond kutsub üles loobuma tarbetute jõulukingituste tegemisest ning selle asemel annetuse või heategevusliku toote soetamisega toetama Eesti laste ravitingimuste parandamist.

Lastefond on üle-eestiline heategevusorganisatsioon, mis on 18 tegutsemisaasta jooksul toetanud annetajate abiga erinevatele haiglatele seadmete soetamist, arstide ja teiste erialaspetsialistide täiendkoolitusi ning tuhandeid eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid. 

Lastefondi vahendusel on võimalik toetada sihtotstarbelise annetusega konkreetset südamelähedast toetusprojekti, mille katmisel fond sarnase abivajadusega peredele abikäe ulatab, toetada konkreetselt mõnda abisaajat last või teha üldannetuse. Kõik fondi toetusprojektid on välja toodud kodulehel. Koos annetusega on võimalik soetada ka heategevuslik e-jõulukaart või kinkekiri, mis annab saajale teada, et talle on kingitud üle Eesti haigeid lapsi abistav heategu. Lastefondi töötajad on hea meelega valmis üles astuma ka jõulupidudel või annetajatega isiklikult kohtuma, et tänada ning rääkida fondi tegevusest ja missioonist lähemalt.

Lisaks saab fondi kaudu abivajajaid aidata, soetades heategevusliku jõulukaardi. Lastefondi strateegiajuht Küllike Heina sõnul ulatub heategevuslike jõulukaartide müümise traditsioon fondi algusaastatesse. «Esialgu palusime kaardile pilte joonistada kunstikooli lastel. Viimased aastad oleme koostööd teinud tuntud kunstnikega ning sel aastal osutus valituks kunstnik Kamille Saabre, kes illustreeris enda käekirjaga Lastefondi heategevusliku jõulukaardi,» sõnas ta.

Hein selgitas, et heategevuslikud jõulukaardid on suurepärane võimalus ühendada hea kasulikuga ehk kui inimene armastab jõulude puhul lähedasi kaartidega üllatada või ettevõte juba niigi koostööpartneritele kaarte saadab, siis võiksid need olla heategevuslikud.

«Tänavuse Lastefondi jõulukaardi maksumus on kaks eurot ning valmistamiskulu sellest ca 10 protsenti, mis tähendab, et kaardi heategevuslik väärtus on 90 protsenti maksumusest,» ütles Hein. «Lisaks on meil sel aastal hulgaliselt heategevuslikke praktilisi ja maitsvaid jõulutooteid, millega saab tutvuda fondi heategevustoodete e-poes

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles