Piltuudis: president Kaljulaid loovutas DoonoriFoorumis verd

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kaljulaid verd loovutamas.
President Kaljulaid verd loovutamas. Foto: Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Reede pärastlõunal käis president Kersti Kaljulaid juba kolmandat korda presidendi ametiaja jooksul verd loovutamas, seekord DoonoriFoorumis. 

President sõnas, et jälgib hoolikalt, millal saab jälle verd loovutada, sest reisib töö tõttu palju. Eelmisest Aafrika reisist on möödas üle aasta ja järgmine on juba tulemas, seega oli just praegu ainuvõimalik hetk vereloovutuseks, edastas Põhja-Eesti regionaalhaigla.

Kaljulaid loodab, et 12-kuuline vereloovutuse keeld seoses malaariapiirkondadesse reisimisega saab lühendatud ja järgmine kord õnnestub verd loovutada juba suvises doonoritelgis Vabaduse väljakul.

President Kaljulaiuga oli kaasas kolm vereloovutajat ka presidendikantseleist, üks neist esmakordselt. See viis mõtted verekonna loomisele, mille võiks presidendi arvates kindlasti ära vormistada ja millel oleks tulevikku. Kõik vereloovutajad lahkusid hea enesetundega ja verekeskuse rohkete tänusõnade saatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles