Viis nippi, mis muudavad reisimise toiduallergiaga kergemaks

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Toiduallergiaga toimetulek võib olla üsna keeruline, eriti reisides. Järgnevad viis nippi aitavad sul reisides kulinaaria maailma avastada ja samal ajal püsida terve

Toiduallergiate spestialisti doktor Alyson Pidichi viis nõuannet:

1. Kanna kaasas mitmes erinevas keeles toiduallergia kaarte

Hoia alati läheduses nimekiri nendest toiduainetest, mida sa ei talu. Nimekiri võiks olla selles keeles, kus riigis sa oled. Mida detailsem on nimekiri, seda suurem on võimalus, et sinu eines ei ole ühtegi soovimatut toiduainet.

2. Ole tellides väga ettevaatlik

Oletame, et sa unustad oma listi maha ning tellid toidu, kus puuduvad sinu jaoks ohtlikud koostisosad. Ära siiski eelda, et selle söömine on ohutu, sest mõningatele söökidele lisatakse näiteks kastet, mille valmistamisel on kasutatud sinu jaoks soovimatuid koostisosi.

3. Võta reisile oma toiduvarud kaasa

Sa ei taha ju tühja kõhu käes kannatada, kuna ei leia piisavalt ohutut kohta söömiseks? Sellise olukorra vältimiseks soovitab Doktor Pidich tungivalt pakkida kaasa erinevaid snäkke, mis vajadusel asendaksid reisil sinu söögikorda.

4. Võimalusel võta köögiga korter või hotellituba

Ligipääs köögile tähendab seda, et sa saad endale mõned eined ka ise valmistada. Sellisel juhul ei pea muretsema, juhul kui ei leia sobivat söögikohta. Võta ka toidupoodi minnes oma nimekiri kaasa, sest siis saavad töötajad sind vajadusel abistada.

5. Ära unusta oma allergiarohtu kaasa võtta

Isegi kui sinu allergia ei ole eriti tõsine, sa ei tohiks reisile ilma allergiarohuta minna. Kui esineb allergiline reaktsoon, olgugi selleks vaid ebamugav lööve, siis parem olgu rohi käepärast. Ära eelda, et sa saad välismaal vajaliku rohu kohe osta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles