Salmonelloosipuhang Ameerikas: tagasi kutsuti tooma viis miljonit kilogrammi toorest liha

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jiri Hera / PantherMedia / Scanpix

Ameerika Ühendriikides kutsuti üles tagastama üle viie miljoni kilogrammi toorest veiseliha, sest sajad inimesed nakatusid salmonelloosi.

Salmonelloosi nakatumisest on teatatud vähemalt 25 osariigis. Siiani on tuvastatud nakkus 246 inimesel, kirjutatakse Ameerika veterinaar- ja toiduinspektsiooni kodulehel.

Toores, täielikult töötlemata veiseliha pakiti vahemikus 26. juuli kuni 7. september. Inimesed jäid haigeks vahemikus 5. august kuni 16. oktoober. Tagasi on kutsutud tooma selliste brändide liha, nagu näiteks Kroger, Laura’s Lean ja JBS, kirjutab Washington Post.

Ühestki surmajuhtumist pole teada antud, kuid haiglasse on see salmonelloosipuhang saatnud 56 inimest. Oht pole veel täielikult möödas, sest kardetakse, et mõni inimene hoiab nakatunud liha oma sügavkülmas.

Ameerika veterinaar- ja toiduinspektsioon paneb inimestele südamele, et kõik, kes on ostnud nende brändide tooteid nimetatud ajavahemikus, peaksid need ära viskama või tagastama ostukohta.

Salmonelloosi sümptomid avalduvad tavaliselt 12 kuni 72 tundi pärast nakatunud toidu söömist. Tüüpilisteks haigusnähtudeks on kõhulahtisus, kõhukrambid ja palavik. Tavaliselt kestab haigus neli kuni seitse päeva ja enamik inimesi paraneb ilma ravita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles