Suitsetajad, kes rullivad oma sigaretid ise, loobuvad pahest väiksema tõenäosusega

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nils Weymann / PantherMedia / Scanpix

Teadlased analüüsisid andmeid enam kui 38 000 täiskasvanud briti kohta, kes olid varem suitsetajad, kuid otsustasid loobuda. Ligikaudu 56 protsenti vastajatest ütles, et suitsetas ainult tubakatootja poolt valmistatud sigarette, samal ajal kui ligi 37 protsenti tõmbas ainult ise keeratud sigarette.  

Ise sigarit keeravate inimeste hulgas oli loobumiseks kõrgelt motiveeritud 16 protsenti vastajatest, vabrikus valmistatud sigarettide tõmbajate seas oli sama näitaja 20 protsenti.

Miks selline erinevus? Ise sigarettide keerajate motivatsioon loobuda on tõenäoliselt väiksem seetõttu, et nende sigarettide hind on odavam, leiti uuringus.

Uuringu järgi on sigarettide peale kuluv raha esmane põhjus, miks suitsetamisest loobutakse. Kui sigarettide peale raha kulutamine ei ole inimesele probleemiks, siis on loobumine ka vähem tõenäoline.

See teave aitab paremini tubaka tarbimist kontrollida ja paljud riigid seda ka teevad, sest tõstavad sigarettide hindu aina kõrgemale.

Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel on tubakatarvitamine seotud vähemalt 25 haiguse tekkega ning tubakatarvitamist peetakse maailmas suurimaks surmade põhjustajaks. Pole ühtegi organit, mida tubakakeemia ei kahjustaks.

Rohkem infot tubaka mõjust sinule ja sinu lähedastele leiad tubakainfo.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles