Southamptoni ülikooli haigla ülemused koostasid haigla kööki detailse juhendi, mis õpetab saia röstima.
Naeruväärne? Kaheksaosaline röstsaia valmistamise juhend haigla töötajatele
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötajate arvates on selline asi arulage ja neid koheldakse nagu lapsi, kirjutab The Sun. Personal ei suuda uskuda, et kellelegi maksti selle eest, et ta kirjutaks midagi sellist valmis.
«Õed on kõrgelt kvalifitseeritud, kuid sellegi poolest arvatakse, et nad ei saa isegi röstsaia tegemisega hakkama?» sõnab endine meditsiiniõde Nadine Dorries. «Ma arvan, et nad võiksid oma raha millegi parema peale kulutada,» lisas Dorries.
«Kui mina esimest päeva meditsiiniõe väljaõpet sain, siis tuli mul röstida hommikul kõikidele patsientidele saiad – poleks olnud aega sellise naeruväärse asjaga tegelemiseks,» rääkis Dorries.
Juhendis toodi välja järgnevad punktid:
- Pese käed ja veendu, et kannad võrkmütsi
- Kontrolli kõikide vajalike asjade olemasolu (röster, plastikust tangid, võrkmüts, taldrik, valge või pruun sai)
- Sisesta saiad ettenähtud kohtadesse
- Keera röstimise tugevus 2.5 peale ja vajuta nupp alla
- Oota rösteri kõrval terve protsessi aja
- Võta plastikust tangide abil sai rösterist välja
- Vii saiad vastavasse osakonda või aseta taldriku/kandiku peale
- Patsiendile röstsaia serveerides paku kõrvale ka võid/margariini ning nuga ja salvrätik.