See lihtne soovitus aitab naistel vähendada põiepõletiku kordumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põiepõletik tabab sagedamini naisi.
Põiepõletik tabab sagedamini naisi. Foto: SCANPIX

Korduva põiepõletikuga naistel, kes jõid oma tavapärasele lisaks 1,5 liitrit vett päevas, tekkis poole vähem korduvaid põiepõletikke kui naistel, kes jõid oma tavalisi vedelikukoguseid. 

Uuringusse haarati 140 muus osas tervet, kuid korduva põiepõletikuga premenopausis naist, kes ise raporteerisid oma harjumuspäraseks vedeliku tarvitamiseks vähem kui 1,5 liitrit päevas. Naised suunati juhuslikult jooma kas nii nagu harilikult või lisaks tavalisele veel 1,5 liitrit vett päevas. 

Uuringus leiti, et 12 kuu jooksul esines rohkem vett joonud naistest 93 protsendil kaks või vähem põiepõletiku episoodi, kontrollgrupis 88 protsendil naistest aga kolm või enam episoodi. Põiepõletike arv vett joonud naiste hulgas oli umbes pool sellest, mis kontrollgrupis. Kokku oli aasta jooksul 327 põiepõletiku juhtu, nendest 111 vett joonute grupis ja 216 kontrollisikute hulgas. 

Loe täismahus Med24 portaalist

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles