Lennuk pöördus poolel teel tagasi, sest inimsüda unustati pardale

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Evgeniy Shipitsin / PantherMedia / Scanpix

Ameerika reisilennuk pidi marsuudil Seattle-Dallas pärast tunde kestnud lendu tagasi pöörduma, sest inimsüda unustati pardale.

Southwest Airlines sõnul lennutati organ Seattle’isse Californiast, kus südamelt pidi eemaldatama klapid, mida saaks tulevikus kasutada. Süda ei olnud mõeldud ühelegi kindlale patsiendile.

Reisijad olevat olnud šokeeritud, kui kapten neile teatas sellisest laadungist pardal, ja et nad peavad tagasi lendama. Mõned kasutasid oma nutitelefone, et uurida välja aeg, kui kaua on südant võimalik üldse hoiustada, et see veel kasutuskõlblik oleks – tuli välja, et tüüpiliselt neli kuni kuus tundi.

Reisijate seas olnud arst ütles, et selline juhtum on kohutav, ning tegemist on tõsise hooletusega.

Pärast lennu tagasipöördumist Seattle’isse viidi süda doonorite keskusesse, kus säilitatakse kudesid.  

Sierra doonoriteenuste esindaja ütles, et südant käideldakse nüüd nii, et selle klappe oleks võimalik hiljem elupääsvateks operatsioonideks kasutada.

Doonori perekonda teavitati antud vahejuhtumist. Nad tunnevad suurt kergendust, et süda jõudis lõpuks ikkagi õigesse kohta, ning sellest on kunagi kellelegi abi, kirjutab BBC.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles